ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ

Η Villa Medusa βρίσκεται στις παρυφές του χωριού της Παλιάς Χερσονήσου, 25 χλ. από το διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου με κατεύθυνση ανατολικά κατά μήκος του βόρειου οδικού άξονα, λίγα μέτρα από την έξοδο της κεντρικής οδού Χερσόνησος – Καστέλλι. Η διαδρομή είναι περίπου 20 με 30 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Στα 200 μέτρα από το ξενοδοχείο θα συναντήσουμε την κεντρική πλατεία του χωριού, όπου υπάρχουν παραδοσιακά ταβερνάκια, καφενεία. μπακάλικα και φαρμακείο. Εκεί οργανώνονται ελληνικές βραδιές με κρητικούς χορούς και παραδοσιακή ζωντανή μουσική.

Η ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου, γνωστή και ως Λιμένας Χερσονήσου εκτείνεται μεταξύ του Ανισσαρά και της Σταλίδας και αποτελείται από το Λιμάνι της Χερσονήσου και από τους τρείς παραδοσιακούς οικισμούς – Άνω ή Παλιά Χερσονήσος, Πισκοπιανό και Κουτουλουφάρι που βρίσκονται στο ύψωμα ατενίζοντας από ψηλά το κρητικό πέλαγος.

Μια βόλτα μέχρι το λιμάνι της Χερσονήσου στα 3 χλμ περίπου, σου ανοίγει άλλες δυνατότητες για περισσότερες αγορές, μικρές και απόμερες παραλίες, ή μεγάλες και κεντρικές οργανωμένες παραλίες με θαλάσσια σπορ και κοσμοπολίτικες δραστηριότητες. Μια μεγάλη αγορά με μαγαζιά καθώς και εστιατόρια και μπαρ στην άκρη του κύματος σας περιμένουν για να περάσετε ευχάριστα τις διακοπές σας.

Ο αθλητισμός παραμένει παρών με ποικίλες δυνατότητες όπως τέννις, ποδήλατο και θαλάσσια σπορ. Το περίφημο υψηλών προδιαγραφών Κρητικό γκόλφ (Gretan Golf Club) αποτελεί πόλο έλξης για όσους ασχολούνται με το άθλημα όπως επίσης και οι καταδύσεις και τα υδάτινα πάρκα (water park ) σε απόσταση μέχρι 4 χλμ από το ξενοδοχείο.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου ενδείκνυται για να μπορέσετε να εξερευνήσετε το νησί. Η ιστορία, η αρχαιολογία, οι προστατευόμενοι βιότοποι, τα φαράγγια, οι σπηλιές, τα βουνά, οι περιπατητικοί δρόμοι ανάμεσα στα χωριά, η παράδοση και η επαφή με το τοπικό στοιχείο παραμένει πάντα πολύ σημαντικό για όλους!!

Για τους λάτρεις της αρχαιολογίας η Μινωική Κρήτη αποτελεί πόλο έλξης με ιστορία πολλών αιώνων. Το Μινωικό Ανάκτορο στα Μάλια, λίγα χιλιόμετρα από τη Χερσόνησο ή λίγο πιο μακριά το Μινωικό Ανάκτορο της Κνωσού, 5 χιλιόμετρα νότιο-ανατολικά του Ηρακλείου αποτελούν τα κοντινότερα και πιο διάσημα κέντρα. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου το οποίο στεγάζει την σπουδαιότερη συλλογή Μινωικής τέχνης στον κόσμο σε καινούργιες εγκαταστάσεις. Πολύ κοντά επίσης βρίσκονται τα Αγροτικά μουσεία Lychnostatis και Μενέλαος Παρλαμάς με πλούσιες συλλογές και αναπαραστάσεις της αγροτικής ζωής της Κρητικής υπαίθρου.

Σε απόσταση περίπου 15 λεπτών με το αυτοκίνητο, μπορείτε να επισκεφτείτε το γνωστό ενυδρείο Crete Aquarium στις Γούρνες, ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα της Μεσογείου.

Αν πάλι θέλετε να πάτε λίγο πιο μακριά, μπορείτε να επισκεφτείτε τη γραφική πόλη του Αγίου Νικολάου με την περίφημη λίμνη του ή και να το συνδυάσετε με ένα θαλασσινό ταξίδι στο άλλοτε ”νησί των λεπρών” τη Σπιναλόγκα, ή μια επίσκεψη στην κοσμοπολίτικη Ελούντα.

Για τους λάτρεις της παράδοσης, τα τοπικά χωριουδάκια στης ευρύτερη περιοχής της Χερσονήσου και του Λασιθίου σας περιμένουν για να σας δώσουν μια καλύτερη γεύση της κρητικής φιλοξενίας και της ζεστασιάς των ανθρώπων της.

Είμαστε κοντά σας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που επιθυμείτε για να γεμίσετε ευχάριστα τις μέρες σας και να απολαύσετε μια αξέχαστη εμπειρία στο Νησί μας.

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΗ Villa Medusa